Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /var/www/folkeskoleforaeldre.dk/public_html/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Bring Your Own Device er på kant med loven – Folkeskoleforældre

Flere skoler er ifølge DR.dk begyndt at indføre politikken “Bring Your Own Device”, hvor forældre forventes at betale for og sørge for, at børnene medbringer eget it-udstyr i skolen. Folkeskoleforældre mener, at det er en foruroligende tendens, der er på kant med grundloven.

Udviklingen i retning af brugerbetaling i folkeskolen er et problem i forhold til retten til fri og lige adgang til folkeskolen, og det er foruroligende at det øgede lovgivningskrav om benyttelse af IT i undervisningen fra skolernes side forsøges løst ved at opfordre forældrene til at indkøbe udstyr.

“Finansieringsmetoden ”Bring Your Own Device’ mangler både socialt fokus og er på kant med grundlovens krav om den gratis folkeskole. Skolerne må faktisk ikke kræve, at forældrene indkøber udstyr til deres børn. Alligevel forventes det flere og flere steder, ” forklarer bestyrelsesmedlem i Folkeskoleforældre, Christian Wadskov.

Folkeskoleforældre tager derfor afstand fra skolernes BYOD-praksis, og mener at det er vigtigt for det sociale fællesskab i skolerne, at adgangen til udstyr er lige og gratis.

“I øvrigt kan problemerne ved at have mange forskellige medbragte systemer flytte en del af fokus fra undervisningens indhold til behov for hjælp med teknik og programmer,” mener Christian Wadskov, der selv er systemadministrator.

For yderligere kommentarer kontakt christian.wadskov@folkeskoleforaeldre.dk –  tlf: 24841808

Relaterede artikler på DR i dag:
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2014/09/29/155459.htm
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2014/10/01/075313.htm

 

Bring Your Own Device er på kant med loven