Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /var/www/folkeskoleforaeldre.dk/public_html/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316
Kortere skoledage er win win for mellemtrin og udskoling – Folkeskoleforældre

Børn FolkeskoleforældreVi har nu Undervisningsministeriets ord for, at man godt kan benytte paragraf 16b til at omlægge den understøttende undervisning til to-voksentimer på alle klassetrin på hele skolen. I den forbindelse indvender mange, at det jo er dyrt, fordi SFO’en skal åbne tidligere, hvis skoledagen afkortes. Og det er også rigtig, men dette forbehold gælder altså kun for indskolingen.

Det koster nemlig ikke skolen noget at omlægge timerne på mellemtrin og udskoling, så det er ren win win, for der er mange pædagogiske begrundelser for at omlægge timerne: Eleverne får en kortere skoledag samtidig med, at der følger en ekstra voksen med i flere af fagtimerne. Det kan give mulighed for fx bedre inklusion, for holddeling, for at komme ud af huset og realisere den åbne skole, for tid til en-en feedback til elever, for en mere spændende og varieret skoledag, hvor forskellige fagligheder supplerer hinanden osv.

Så der er ingen undskyldninger. Gør mellemtrinnets og udskolingens skoledag kortere og mere varieret ved at omlægge UU-timerne allerede nu — eller senest ved det nye skoleår.

Indskolingen har ganske rigtigt brug for ekstra ressourcer til udvidelsen af SFO-åbningstiden, hvis skoledagen afkortes. Så her skal der kæmpes i de lokale byråd, så vi får sikret en ordentlig økonomi. Massive forældrehenvendelser kunne være en start — se f.eks. udkastet til et brev, som du kan bruge som skabelon til at henvende dig til dine kommunalpolitikere. Evt. i samarbejde med din skolebestyrelse eller andre forældre?

For beregninger og eksempler på hvor meget skoledagen kan afkortes, se indlægget her.

Kilde:
http://www.folkeskolen.dk/583576/ministeriet-ok-til-kortere-skoledage-for-hele-skolen

Kortere skoledage er win win for mellemtrin og udskoling